10 najsmešnijih ZK reklama

10 najsmešnijih ZK reklama

  • mdo  Welicak94
  •   Zanimljivosti
  •   13. Jun, 2022.

Verovatno mnogi od vas ne znaju ili nisu ni naslutili kakve sve reklame bazirane na Zmajevoj Kugli postoje. Tako da ćemo ovom prilikom sa vama da podelimo 10 najsmešnijih reklama baziranih na Zmajevoj Kugli.

#10 - Gohan Desu yo

Reklama za "Gohan Desu yo" u bukvalnom prevodu znači "Ovo je riža!" i u pitanju je pasta od morskih algi koja se koristi kao namaz uz jelo. Kako se u njihovom proizvodu pominje "Gohan" iskoristili su priliku i napravili ovakvu reklamu.

#9 - Ultimate Battle 22

1995. godine "Bandai" i "Infogram" izbacili su Zed igricu pod nazivom "Ultimate Battle 22" za prvu seriju Sonijeve igračke konzole koja se odlikovala po tome što je za početak imala 22 lika u izborniku, a potom je moglo da se otključa još likova. Amerikanci su 2003. napravili jednu čudnu reklamu za promociju iste.

#8 - Reklama za nudle

U ovoj reklami prikazuje se Vegeta kako se bori sa ogromnim povrćem. Narator izgovara "Super Yasaijin", gde "Yasai" znači "povrće". Kako je Vegeta zapravo začin koji je napravljen od povrća iskoristili su to i napravili jednu ovakvu reklamu.

#7 - Kineska reklama za Mekdonalds

Evo kako su se Kinezi dosetili da izreklamiraju Mekdonalds i njihov "Happy meal".

#6 - Reklama za "Irwin" figure

Reklama kao reklama je u redu, ali ono što je zanimljivo u tome koliko se narator u reklami "nalupao" nelogičnosti i činjenica da nije upućen kako stvari funkcionišu. Konkretno, u delu za figuricu Gohana kaže kako je Gohan u opasnosti zbog dolaska Nape i Radisa, ili "Team Dragon Ball Z" (Tim Zmajeve Kugle Zed). :D Reklama je ispod.

#5 - Nando's restoran

Tzv. "Nando's restoran" je uz svoje dečije obroke poklanjao kartice Zmajeve Kugle Zed, a za promociju iste osmislili su ovu pomalo gadnu reklamu.

#4 - Budokai Tenkaichi 3 za Wii konzolu

Vrlo zanimljiva reklama za Wii konzolu, Budokai Tenkaichi 3 ima preko 100 likova u izborniku, tako su odlučili da naprave ovakvu kreativnu reklamu.

#3 - Reklama za gazirano piće

Marketinški saradnici kod proizvođača gaziranih sokova pod nazivom "Mets" izreklamirali su svoja dva ukusa: pomorandže, koju bi predstavljao Goku i grožđa koju bi predstavljao Friz(a), kao simbol boje tih sokova. Ova reklama je prikazana u vreme premijere tada novog 15. filma Generacije Zed 2015. godine - Povratak Friza(e).

#2 - Ford Fusion

Kompanija Ford se vrlo lukavo dosetila načina na koji će izreklamirati svoj model automobila "Fusion" (Fjužn). Kako su u svetu Zmajeve Kugle dosta popularna "Spajanja", odnosno "Fuzije" (Fusion - Fjužn) iskoristili su isečak iz Generacije Zed gde se Tranks i Goten spajaju, a potom ih ostatak ekipe hvali. Ovde je doduše ishod malo drugačiji.

#1 - Burst Limit reklama

Ovo je dokaz koliko je Zmajeva Kugla popularna i mislim da ova reklama zaslužuje da se nađe na prvom mestu u ovoj listi. U pitanju je "Dragon Ball Z" igrica "Burst Limit", a koliko je Kamehame talas moćan zahvat, pokazuju ove situacije. Pa kaže: Kaaaameeee... haaaaameeee...

To bi bilo to. Ostavite vašu reakciju ili komentar ispod u komentarima. Pozdrav za sve fanove od tima "ZmajevaKugla.RS"!


Powered by Bludit - Theme by BlThemes
© 2021 ZmajevaKugla.RS BLOG